Weekend Athene

Een weekend Athene is dé ultieme manier om er even helemaal tussenuit te gaan en een paar uurtjes warme Mediterrane zon mee te pakken. Uiteraard ga je er genieten van een overvloed aan cultuur en historie, maar je kunt er ook lekker shoppen, uitgaan en luieren op een terrasje of het strand, net buiten de stad.

Bezienswaardigheden tijdens een weekend Athene

Athene staat bekend om de Akropolis, de heuvel waar een aantal eeuwenoude tempels op liggen. Vooral het Parthenon is erg bekend; het is de tempel gewijd aan godin Athena die zo’n beetje vanuit elk punt in Athene te zien is. Andersom geldt dat trouwens ook; vanaf de Akropolis heb je een adembenemend mooi uitzicht (vooral ’s-avonds en ’s-nachts!) over de stad en de omgeving.

Bekijk nu de beste Athene vakantie aanbiedingen

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden. Zo barst de Griekse hoofdstad van de musea over o.a. oude en moderne kunst en historie. Het Nationaal Archeologisch Museum mag je niet missen; hier kun je talloze schatten uit de oudheid bewonderen.

Bezoek ook de heuvel Pnyx, waar grote sprekers als Perikles en Aristides en Perikles regelmatig kwamen en de waar de eerste fundamenten van de democratie gelegd werden. De Agora, een soort marktplein en ontmoetingsplek, speelde een soortgelijke rol. Sinds eeuwen verzamelden de mensen zich hier om handel te drijven, politieke besprekingen te houden en filosofische discussies te voeren.
Verder kun je ook in de ferry stappen en één van de vlak bij gelegen eilanden bezoeken, of stap in de bus en verken de omgeving van Athene. Ook daar is van alles te zien en te beleven.

Winkelen en uitgaan in een weekend

Voor shopaholics heeft Athene ook veel te bieden. In de wijk Kolonaki vind je de luxe winkels en restaurants. Maar dé grote winkelstraat van de stad is Ermou. Grote winkelketens, schoenenwinkels en ook kleinere winkels bepalen hier het straatbeeld. Het is goed te doen om een weekend lang rond te shoppen in Athene.

Het nachtleven van Athene is bruisend, maar komt pas na middernacht echt op gang. Vooral de wijk Plaka staat bekend om de goede nachtclubs en disco’s. Tijdens de zomermaanden zijn er ook veel clubs die hun vestiging aan het strand geopend hebben; tijd voor een echte beachparty dus!