Hotels Athene

Athene is populaire vakantiebestemming en de Olympische Spelen in 2004 hebben de Griekse hoofdstad een goede impuls gegeven en de stad beschikt daarom over ruim voldoende hotels in verschillende prijsklassen. Bovendien is Athene één van de goedkoopste grote steden in Europa voor wat betreft accommodatie. Zeker weten dat er voor jou ook het perfecte hotel tussen zit!

Wijken

Als je een hotel gaat zoeken is het slim om eerst te bepalen wat je belangrijk vindt; wil je vooral een comfortabele uitvalsbasis van waaruit je lopend de meeste bezienswaardigheden kunt bereiken en je ’s avonds na een avondje stappen lekker meteen in je bed kunt ploffen, dan moet je kiezen voor een centrale locatie. Zoek dan een hotel in de historische buurt Pláka; je zit dan overal dicht bij en midden in hartje Athene waar ‘alles’ gebeurt.

Bekijk nu de beste Athene vakantie aanbiedingen

Ook de wijken Thisío en Kolonaki zijn in dat geval een goede keuze. In Pláka, Thisío en Kolonaki zijn veel eenvoudige hotels te vinden. Aan het Sýntagmaplein en in Kolonáki zijn ook wel wat luxe hotels te vinden, maar de meeste luxe hotels en resorts liggen wat verder weg.

Luxe en comfort

Wil je in de eerste plaats luxe, comfort en je lekker laten verwennen, dan zijn de luxe hotels die meer aan de kustlijn liggen perfect. Zo zijn de badplaatsen tussen Glyfáda en Vouliagméni een populaire bestemming, omdat je daar volop van een strandvakantie kunt genieten en toch in korte tijd in hartje Athene zit. Zo kun je een strandvakantie met een cultuurvakantie combineren!
Voordelig een hotelkamer boeken

Iedereen wil uiteraard het liefst voor ‘een dubbeltje op de eerste rang zitten’ en voor zo weinig mogelijk geld een zo goed mogelijk hotel boeken. Wij raden je aan om te zoeken naar een leuke all-in aanbieding. Je hebt dan de vliegtickets, hotelovernachtingen, maaltijden en soms ook zelfs een aantal excursies voor een mooi prijsje. Soms is dat zelfs nog goedkoper dan alleen de vliegtickets wanneer je deze los zou kopen.

Daarnaast is het slim om niet tijdens het hoogseizoen, pakweg Pasen tot oktober, te reizen. Ook dan ben je al snel honderden euro’s goedkoper uit.