Weer Athene

Athene is een prachtige vakantiebestemming vol cultuur en natuurlijk vol zonneschijn! Toch kan het in de winterperiode ook flink regenen en in de zomer kan de temperatuur onaangenaam hoog oplopen. Niemand heeft zin om door de stad te slenteren als het bloedheet is, of de Akropolis te beklimmen in de stromende regen. Daarom geven we hier wat handige tips en bespreken wat de beste reistijd is om een vakantie in Athene door te brengen.

Weer Athene; hete zomers en wisselvallige winters

Bekijk nu de beste Athene vakantie aanbiedingen

Zoals gezegd kan er tijdens de wintermaanden best wat neerslag vallen. Hoewel de temperatuur zelden onder het vriespunt komt, kan het toch guur en koud zijn. Sneeuwval en fikse regenbuien behoren tot de mogelijkheden. De meeste kans op regen heb je in de maanden november en december. Ga je in deze periode naar Athene, doe dan een regenjas en paraplu in je koffer en vergeet ook een lekker warme trui niet. Tip; koop een paar van die dunne wegwerp poncho’s. Deze kun je makkelijk in je tas stoppen en mocht het gaan regenen als je op excursie bent, dan blijf je toch droog.
Tijdens de zomermaanden regent het bijna nooit en is over het algemeen de hemel strakblauw. Het kan dus zijn dat de temperatuur, vooral in juli en augustus, oploopt tot boven de 40 graden! Door smogvorming kan de stad erg benauwd aanvoelen. Tip; plan je buiten uitstapjes in de ochtend en duik ’s middags een koel museum in.

Beste reistijd voor Athene

Om te voorkomen dat je in hele erge hitte of juist slecht weer terecht komt, kun je het beste je reis naar Athene plannen in de maanden april tot en met juni, of september/oktober. Tijdens die maanden heb je het minst kans op neerslag en zijn de temperaturen precies goed. Zo kun je volop genieten van je vakantie!