Auto huren Athene

In de binnenstad van Athene ben je waarschijnlijk het snelst en comfortabelst op de plaats van bestemming als je de metro pakt. Er zijn maar drie metrolijnen in de stad, maar deze zorgen voor een snelle verbinding met alle belangrijke plaatsen. Een kaartje voor metro kost ongeveer € 1,-, maar je kunt ook een dagkaart voor €3,- kopen waarmee je 24 uur lang van metro en bus gebruik kunt maken.

Auto huren in Athene

Toch kan het ook erg prettig zijn om een auto tot je beschikking te hebben. Zo kun je makkelijk en snel naar de kust rijden of de wijdere omgeving van Athene verkennen. Er zijn diverse locaties waar je een auto kunt huren van je voorkeur; van kleine stadswagentjes tot grotere wagens met vierwielaandrijving. Waag je je in de verkeerschaos van het centrum, laat je dan vooral niet opjagen door ongeduldige medeweggebruikers. Vaak houden de inwoners van Athene er zo hun eigen verkeersregels op na, maar als je gewoon rustig doorrijdt gaat het allemaal prima.

Bekijk nu de beste Athene vakantie aanbiedingen

Autohuren Vliegveld Athene

Wil je een auto tot je beschikking hebben tijdens je vakantie in Athene, dan is het makkelijk om een auto huren op het vliegveld. Nog slimmer is om dit al van te voren te doen, zodat je auto al voor je klaarstaat als je geland bent. Dit is ook handig voor je terugreis, want je kunt gewoon naar het vliegveld rijden met je bagage, de auto weer inleveren en inchecken. Nadeel is wel dat je als op de luchthaven een auto huurt, meestal iets duurder uit bent.
Maar er zijn ook een aantal autoverhuurders in Athene zelf, wat juist misschien weer praktischer is in het geval je maar 1 dag een auto wilt huren voor een tripje buiten de stad. Bij deze autoverhuurders is de dagprijs dus waarschijnlijk wat lager dan bij de verhuurbedrijven op het vliegveld.

Vroeg boeken is goedkoper

Door vroeg te reserveren kun je de prijs ook laag houden. Zodra je weet wanneer je vakantie in Athene precies is, kun je vastleggen op welke dag/dagen je een auto zou willen hebben en deze vast reserveren.

Let op kilometerbeperkingen van de huurauto

Een kilometerbeperking kan de huurprijs van de auto laag houden, maar als je meer rijdt dan is toegestaan, komt het je duur te staan. Let daar dus op als je een auto wilt huren en bepaal van te voren hoeveel kilometers je wilt rijden; neem daarbij een ruime marge!